Elke goede kaas heeft een geschiedenis

Een passie voor unieke, rauwmelkse en artisanale kaas die al vier generaties lang wordt doorgegeven: dat is het verhaal van kaashandel Schockaert.

Sinds 1915

In 1915 schreef Louis Schockaert de eerste regels van dit verhaal. Hij begon een groothandel in kaas, boter en eieren en opende daarvoor een klein winkeltje in de Katelijnestraat. Al snel barstte die uit zijn voegen en verhuisde Louis naar de Bruul. In 1923 volgde een tweede verhuis, deze keer naar een groter pand op de prachtige IJzerenleen. Daar zijn we nadien nooit meer vertrokken.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog

nam zijn zoon Paul de zaak over. Hij maakte er een kruidenierswinkel van. In die periode was de nood aan algemene voeding immers erg groot. Toch bleef kaas ook in die periode de baas. In 1966 zette Harry Schockaert zijn eerste stappen in het familiebedrijf. In de jaren 70 nam hij als derde generatie het roer in handen en gooide hij het meteen om. De algemene voeding ging eruit, de rauwmelkse kazen zouden voortaan dé specialiteit worden van kaashandel Schockaert.

Ann & Sophie

Harry maakte er zijn levenswerk van, vergaarde naam en faam in binnen- en buitenland en werd in Frankrijk opgenomen in de Cercle des Fromagers Affineurs. De expertise en het vakmanschap die hij door de jaren heen opdeed, gaf hij door aan zijn twee dochters Anne en Sophie.
Zij groeiden op tussen de kazen en kregen zo de microbe van kleins af aan te pakken. Vandaag hebben de zussen de leiding van het bedrijf in handen. Samen vertalen ze de passie van hun vader en (over)grootvaders in een toekomstgerichte visie.
Daarin staan sterke, karaktervolle kazen centraal en gaat veel aandacht naar Belgische producten. Ann en Sophie halen hun unieke kazen rechtstreeks bij producenten in West-Europa en werken aan een kwalitatief aanbod zonder fabriekskazen.

Onze winkel