Welkom

Elke goede kaas heeft een verhaal 
 
Elke goede kaas heeft een eigen karakter
 
Elke goede kaas ontstaat uit respect voor de natuur en de mens
 
Wij hebben een hart voor deze kazen, al generaties lang: een hart voor de rijkdom van de natuur en een hart voor de mensen die de kazen maken, voor de liefde en het geduld waarmee ze werken, en een hart voor de heerlijke smaak van de kaas.
 
Onze liefde voor kaas leidt ons doorheen landen met een uniek en wisselend terroir. Het assortiment bestaat voornamelijk uit Franse, Belgische, Italiaanse en Zwitserse kazen. Rauwmelkse kazen vormen het sluitstuk van onze filosofie: ze behouden de smaak van de terroir en staan garant voor kleinschalige produktie.
 
Wij zijn de laatste schakel in een proces dat enkele dagen tot enkele jaren kan duren. De kazen komen bij ons terecht in één van de vier rijpingscellen, alwaar ze, afhankelijk van het type, nog dagen, weken of maanden verder rijpen onder een gecontroleerde temperatuur- en vochtigheidsgraad. Affineren is ons vak en je krijgt dan ook perfect gerijpte kazen.
 
Kaas eten tenslotte, is genieten. Als basis of ingrediënt van een maaltijd, als dessert of puur, vergezeld van een goede wijn of bier, het is altijd onderdeel van gezellig samenzijn.
 
Voor de culinaire lekkerbek hebben we nog meer in huis: verse zuivel, fijne vleeswaren van eigen bodem uitgebreid met Italiaanse en Spaanse specialiteiten, huisgemaakte slaatjes en verfijnde pasta’s van Bastiano uit Bonheiden.
 
Omdat het samengaan van kaas en wijn stilaan een echte passie wordt, hebben we een klein assortiment van wijnen die speciaal geselecteerd zijn op de verschillende types kaas.
 
Wij, dat zijn Harry Schockaert en zijn twee dochters, Sophie en Ann, verwelkomen je graag in onze winkel, waar een enthousiast en gedreven team voor je klaarstaat!
 
 
Adres:
Yzerenleen 28, 2800 Mechelen
Tel: 015/202521
Fax: 015/204765
Website: www.schockaert-kaas.be