Historiek

Onze kaaswinkel bestaat bijna 100 jaar!
 
In 1915 startte Louis Schockaert met een kaaswinkeltje in de Katelijnestraat. Vrij snel veranderde hij van locatie en vestigde zich op de Bruul. Toen er in 1932 een groter pand vrijkwam op de Yzerenleen, vestigde hij zich daar definitief.
 
Op het einde van de 2de wereldoorlog nam zijn zoon Paul Schockaert de zaak over en breidde uit met algemene voeding, maar kaas bleef wel de baas. De slogan luidde niet voor niets “Schockaert, baas in kaas.”
 
In de jaren zeventig stond de derde generatie klaar en met Harry aan het roer veranderde de zaak in een waar kaasparadijs, waar voor het eerst de kazen ook werden gerijpt. Langzaam aan werd Harry bekend in binnen- en buitenland en werd hij in Frankrijk opgenomen in de “Cercle des Fromagers Affineurs”. Zo vergaarde hij meer kennis en vakmanschap, wat zich vertaalt naar het aanbod:je kon en kan bij Harry Schockaert terecht voor de meest uitgelezen en zeldzame kazen. Kazen die bovendien perfect gerijpt zijn omdat nu vier verschillende rijpingscellen ervoor zorgen dat alle types kazen op hun eigen manier kunnen rijpen. 
 
De kaas moet in de genen zitten want ondertussen staat met Harry’s twee dochters, Sophie en Ann, de 4de generatie klaar. Ze draaien al geruime tijd mee in de zaak en hebben de kaasmicrobe te pakken. Ze zullen hun kennis verder uitbreiden door in verschillende Europese landen stage te lopen bij kaasboeren en gerenommeerde kaaswinkels. Zo staan ze garant voor continuïteit én uitbreiding en is de toekomst van “Schockaert Kaas” verzekerd.